Friday, September 13, 2013

Jocurile online si mancarea sanatoasa

Jocurile pe calculator pot influenta alegerea copiilor la masa in defavoarea produselor sanatoase.

Multe jocuri din ziua de azi sunt produse pentru singurul scop de a promova un anumit produs, astfel de jocuri pot influenta foarte mult decizia copiilor in alegerea tipului de mancare consumata.

Intr-un studiu un grup de copii a jucat un joc bazat pe PacMan in care caracterul trebuie sa colecteze diferite fructe ca banane, portocale si alte feluri de mancare sanatoase si bauturi.

Un al doilea grup a jucat acelasi joc, insa ei trebuiau sa colecteze diferite mancaruri nesanatoase pentru a isi creste punctajul.

Aceste doua grupuri au fost apoi instruite sa isi selecteze o gustare dintre mai multe optiuni ce au aparut in joc, pe cand un al treilea grup, grupul de control au selectat o astfel de gustare inainte sa joace vreo versiune a jocului. Copii au spus ca amandoua versiune ale jocului au fost interesante si au jucat in medie pentru 9 minute.

Copiii care au jucate versiunea cu mancare sanatoasa au ales in medie mancarea sanatoasa fata de celelalt grup.

"Cu doar 10 minute de joc, rezultatele noastre au aratat ca copii au inceput sa manance mancare nesanatoasa doar prin influenta jocului."

Aceste cercetari au arata ca jocurilor online ar putea fi folosite sa se promoveze mancaruri ce pot ajuta cresterea unui copil si mentinerea sanatatii acestuia.

No comments:

Post a Comment