Wednesday, October 16, 2013

Jocuri online si viata sociala

Jocurile online pot face oamenii sa fie anti sociali

Timpul in care joci jocuri video ti-ar putea aduce diferite avantaje. De exemplu, un nou studiu, prezentat de Universitatea din Iowa, sugereaza ca jocurile incetinesc degradarea mintala a adultilor. Dar, parintii din ziua de azi au alta parere.

Ei se tem ca un numar mare de ore petrecute in fata calculatorului este legat direct the declinul orelor petrecute comunicand cu alti oameni reali. Numarul mediu de ore pe care o persoana le petrece jucand jocuri a fost determinat ca fiind 18 ore intr-o saptamana. Fiindca acest numar a crescut cu trecerea anilor, un studiu vrea sa determine daca urmatoarea generatie ar putea avea o lipsa acuta de aptitudini sociale.

Un antreprenor si socialit sustine vocile ingrijorate ale parintilor atunci cand spune "De fiecare data cand il intreb pe fiul meu daca se joaca, acesta da din cap fara sa spuna un cuvant si stiu ca nu imi acorda atentia lui". Dar, oamenii nu sunt ingrijorati numai pentru copii. Din statistici reiese ca un numar foarte mare de adulti sunt obsedati de jocurile si aparate de jocuri preferandu-le pe acestea in locului interactiunilor sociale.

Terapeutul Mura Ravin evidentiaza "Astazi, oamenii nu pot functiona daca nu au celularul cu ei. Acest lucru fiind valabil atat pentru femei cat si barbati. Acest acesoriu nu numai ca distruge intimitatea dar afecteaza si relatiile sociale. Castigarea unui scor cat mai mare la un joc a devenit mai important decat distractia fizica. Sunt asa acaparati de joc incat uita de lumea din jur." Si pentru cei care sustin ca jocurile sunt doar o modalitate de a invinge plictiseala, terapeutul ne spune "Acum 20 de ani, cand nu existau jocurile video, nu a murit nimeni de plictiseala!"

Pentru a contracara aceste acuzatii, ca gamerii duc lipsa de atributele sociale, ei spun ca multe din jocurile jucate de ei contin elemente sociale: "Jocurile ca Call of Duty, si multe altele, cer un anumit nivel de interactie cu altii in joc".

Parerile raman impartite si studiile nu au relevat nimic special astfel, multi sunt de parere ca jocurile online nu sunt un pericol pentru viata sociala, atat timp cat alte activitati online sunt considerate benefice.

No comments:

Post a Comment