Wednesday, September 18, 2013

Stresul si jocurile online - cum pot ajuta

Stresul este din ce in ce mai prezent in lumea de astazi si afecteaza din ce in ce mai multi tineri.

De exemplu, intr-un mediu unde cladirile din beton lasa putin spatiu pentru copacii si parcuri, Farmville pe un site social cum e Facebook ofera oportunitatea de a avea ferme cu diferite fructe si legume exotice, dar cu o conditie. Trebuie sa ari campul, trebuie sa iti uzi plantele si trebuie sa pui ingrasamant pe ele, la fel ca intr-o ferma reala.

Un tanar obisnuit a declarat pentru un institut ce face o cercetare pe tema stresului la munca "Spunetii cum vrei, dar eu gasesc Farmville foarte relaxant, cresc morcovi, conopida si am animale ca vite si gaini! Cumva, dupa un orar incarcat in fata calculatorului si dupa condus prin trafic, acest mod de a juca este foarte relaxant".

Un alt tanar, spune: "Din cand in cand, intre reprizele de munca, ma joc Farmville sau un joc de cuvinte incrucisate. Este un adevarat remediu antistres si un ucigas a plictiselei, dupa care pot sa ma concentrez din nou la munca."

"Deasemenea, multi din prietenii mei care sunt online pot sa se joace impreuna cu mine"

Din cauza spatiului pentru activitati fizice, multi copii iubesc aceste jocuri online.

Un copil spune: "Ma joc jocuri online cand am timp, dar mai ales atunci cand vina tata de la munca si ne putem juca impreuna".

Expertii sunt de accord ca astfel de practici sunt foarte bune si recomande pentru a scapa de stres la locul de munca si acasa, insa un joc trebuie jucat cu responsabilitate si doar un timp limitat.

No comments:

Post a Comment