Thursday, October 3, 2013

Jocurile folosite la angajarea in marile companii

Jocurile online devin o unealta pentru recrutarile de angajati. Pentru angajatorii care stiu technologie, jocurile sunt amuzante si constitue un model destul de elocvent pentru a determina competenta unui angajat.

La L'Oreal India, compania pentru produse de cosmetica si infrumusetare, posibilii angajati sunt pusi sa joace un joc numit Reveal. Aceasta simuleaza un mediu de lucru in care jucatorul trebuie sa treaca prin diferite provocari ce trec prin departamentul financiar, de vanzari, marketing, operatiuni cercetari si inovatie.

Candidatii aleg un avatar si apoi interactioneaza cu alte caractere grafice in diferite departamente. Ei incep sa produca un produs si navigheaza printre departamente unde trebuie sa raspunda la diferite intrebari. In acest timp, un program de calculator tine nota despre timpul in care a trebuie sa raspunda la fiecare intrebari si sa faca operatiunile necesare precum si cat timp s-a gandit la deciziile logice din timpul jocului precum si care este nivelul aptitudinilor analitice.

"Multi candidati se blocheaza cand trebuie sa aleaga modul de promovare a unui produs. Ei trebuie sa aleaga intre televizor, ziar si media sociala. Diferite caractere sustin diferite moduri de promovare si aduc date despre cum acel mod poate ajuta brandul. Ceia ce face aceasta decizie foarte dificila" spune directorul HR al L'Oreal.

Prima editia a jocului a testat peste 1031 de studenti din 84 de institutii. Apoi compania a creat o lista scurta cu candidatii alesi pe baza acestui joc si ii invinta la un eveniment numit B-Revealed, in runda finala. "Astfel, jocul reduce numarul de procese care creste timpul de angajare."

Lantul de hoteluri Marriot au creat un joc social in genul Farmville sau Cityville numit My Marriot Hotel. In aceast joc, jucatorii trebuie sa isi creeze propriul hotel unde vor lucra intai la bucataria restaurantului, apoi vor avansa in rankuri pana la management. Jucatorii apoi trebuie sa isi creeze propriul lor restaurant, sa angajeaza oameni sa cumpere echipamante si sa faca acest lucru cu un budget.

Castiga puncte atunci cand au clienti fericiti si aduc un profit.

Acest joc ajuta angajatorii sa stabileasca diferite ideii despre posibilii angajati si despre felul in care ei se vor descurca in timpul serviciului.

Jocul ca o unealta pentru recrutare se dezvolta in lume si pot ajuta companii sa gaseasca angajatii cu diferite aptitudini pentru gandire logica, intuitie, capacitatea de a rezolva probleme si posibil personalitatea candidatului

No comments:

Post a Comment